Belga – Disco! album (2015) kritika

Zenék

Az első album ajánló egy zenei nem ajánló lesz. A Belga a Zigilemez (2007) óta olyan szintű mélyrepülésben van, hogy félni kell, hogy végleg le is esik. Egyetlen mázlijuk, hogy erős indítás volt az első 3 lemezük. Nagyon erős. Emiatt a koncertektől nem kell tartani, hogy szar lesz, mert ők is tudják, hogy az újabb albumokról nem szabad sok mindent játszaniuk, mert senki sem ismeri és szereti azokat.

  • Értékelés

Részletek

Ezt a Disco!-t hónapok óta vártam, hátha végre megtöri a jeget. Meg tetszett, hogy kiadják még mindig lemezen, és a Facebook reklám szerint párszáz forintért megvehető a Mol kutaknál. Gondoltam a kocsiban hallgatgatom majd legalább. Ezzel szemben semelyik Mol kúton nem lehetett kapni, amiben próbálkoztam, mert vagy elfogyott vagy sose volt. Nem hiszem, hogy a népszerűség, inkább egy alacsony kiadott példányszám lehetett ennek az oka.

Vasárnap viszont felcsendült az első szám fater kocsijában. Öcsémnek sikerült beszereznie a lemezt. Meg is kérdeztem tőle melyik számok tetszenek neki, mert első belehallgatásra szar volt mind, amibe beletekertem, mondta, hogy a Rendőrmunka és a Benzinkút nem rossz. Hát… Mondjuk úgy, hogy a Rendőrmunka alapja nem vészes, a Benzinkút meg egyszer talán poén. Van még 2 szám ezeken kívül, amiben van egy-két jó szöveg, de zeneileg egy hulladék fos az összes. Nincs az az érzésed egyik szám után sem, hogy újrahallgatnád.

Talán a legközelebbi lemez…

Értékelés
1

Uzsis állítja magáról, hogy mindig objektíven gondolkozik és mindent figyelembe vesz, nem lehet meggyőzni róla, ha nincs igaza. Szereti a földhöz ragadt, pőre valóságot bemutató, keserédes sorozatokat. Azt a filmet tartja igazán értékesnek, ami vér, robbanás és szex nélkül is képes az embert lekötni.

Folytatódik a véleményezés! Valaki még hozzászólt a témához:

Vélemény, hozzászólás?