The End of the F***ing World (2017) kritika

Sorozatok

Nos, már ezer éve nem posztoltam egy filmet vagy sorozatot sem és most, hogy a nyaralás előtt belefutottam ebbe gyöngyszembe, mindenképpen szeretnék írni róla pár sort. Már azért is, mert mostanában inkább az ezt ne nézd meg posztok szaporodtak meg, kéne srácok pár pozitív ajánló is. 🙂

  • Értékelés

Részletek

IMDB: 7,8-8,9 / 10
Rotten tomatoes: 100%

Egy tavalyi netflix-es sorozat mindössze 8 részes kb 20 perces epizódokkal, a netflix már önmagában jó pont nálam, de természetesen nem garancia, hogy brutál jó alkotás lesz,de eddig még nem csalódtam.

A sorozat két gimis britt (hála istennek nem amcsi) ‘gyerekről’ szól, akik együtt elszöknek otthonról, mert tele van a tökük a családjukkal meg alapból az élettel. Egyik sem egyszerű eset – Alyssa (Jessica Barden) nevelő faterja egy igazi segg, az anyja meg szart se tesz ellene a sorozat történetszála az, hogy a vérszerinti faterjához szöknek el – James (Alex Lawther) pedig alapból egy orvosi eset, saját magát pszichopatának tartja és feltett szándéka, hogy megölje Alyssát. Útközben furcsa kalandokban/szituációkban találják magukat – sorozat végére van karakter fejlődés és némi mondanivalója a történetnek.

Külön plusz pont a narrálás véget, amit ügyesen hoznak össze – szinte minden részben eljutunk egy jelentehez az egyik fél narrálásával, majd pár órával korábban vissza ugrunk és a másik főszereplő narrálásában jutunk el ugyanahhoz a jelenethez.

Nekem bejött a sorozat a 8 rész pont így kerek, ahogy van! Tudjátok rólam, hogy szeretem a kicsit elvontabb sztorikat, hát ebben van nem is kevés elvont jelenet (az egyik részben Szennyes vendégszerepel) :D. A zenei világot csak dicsérni tudom, 50-80’s évek zenéi. Érdekesség képen említem meg, hogy a sorozat egy amerikai képregény britt adaptációja.

Esős unalmas délutánokra kötelező darab.

Értékelés
4

Muff képes felfedezni azokat a középkategóriás filmeket, amik érthetetlen módon nem futottak be a köztudatba. Hajlandó olyan értően végignézni az összes filmet, hogy később idézni is tud belőlük. Specialitásai a nagyon mély és a szándékosan sekély filmek.

Folytatódik a véleményezés! Érkeztek még hozzászólások a témához:

  1. Ritka es filmekben is csak reszlegesen hasznalt technika az esemenyek tobb oldalrol bemutatasa egyszerre/egymas utan, plane narralassal, de, hogy vegig erre epul valami meg talan nem is lattam, sorozatban foleg, szal, csekkolom majd egyszer.

    1. Teljes egészében nem, pont annyi narrálás van benne, amennyi kell, csak maga a technika jelenik meg szinte minden részben

    1. De a wc-s jelenetre többször is kiverted, ha jól sejtem 🙂

Vélemény, hozzászólás?