Black Mirror (Fekete tükör) (2011 -) kritika

Sorozatok

Angol sorozat, de mivel antológiáról van szó, mindegyik részben új történetet kapunk. Minden epizód olyan, mintha egy újabb sötét novellát olvasnánk, bármikor bármelyik résszel el lehet kezdeni.

Összesítés
  • Értékelés
5

Részletek

Ezáltal úgy összességében a sztoriról nem tudok írni, de legtöbbször futurisztikus sztoriról van szó, némi társadalomkritikával, morális kérdésekkel, de akad ami bűnről és bűnhődésről, szerelemről szól. Az egész sorozatot pedig a hangulata, a fanyarsága fogja keretbe, mindegyik kisfilmbe csempészett feketeség, ahogy a cím is utal rá.

Természetesen nem lehet mindegyik sztori ugyanolyan jó, de egyik részt sem bántam meg. Sőt, annyira ízlés kérdése, hogy én a hét pontosra értékelt részeket ugyanannyira élveztem, mint a kilenceseket.

Összesen 18 része volt eddig négy évad alatt + 1 karácsonyi különkiadás (ezek közül 3-4 olyan rész volt csak, ami engem nem nyűgözött le).

Kezdetnek a 2×02-t (White Bear) vagy a 3×03-mat (Shut Up and Dance) tudnám ajánlani. Ezek könnyed szórakoztató részek, és akkor még a legjobb részek nincsenek ellőve.

Szennyesnek lehetetlen megfelelni. Amelyik filmnek nincs művészeti értéke egy érdekes és egyedi körítés mellett, az neki fabatkát sem ér. Ha mégis talál olyan alkotást, ami tetszik neki, arra azonnal kapjuk fel a fejünket.

Vélemény, hozzászólás?