A mi kis falunk (2017-) kritika

Sorozatok

Amikor plakátokon láttam, nem tartottam többre egy RTL-es agymenésnél, majd 1-2 helyen Facebookon értelmes emberek is jónak értékelték és Muff is egyik nap megjegyzéseket tett, mi szerint nem lehet szar a sori. Na, mondom nézzünk rá.

 

 

 

 

  • Értékelés

Részletek

A főcím videó minőségi, kár, hogy a zenén nem faragtak még. Egy fülbemászó, vicces dallammal maradandó is lehetett volna.

Honnan is pontozzam. Ha amerikai oldalról nézem, kicsit lassabb, kicsit szájbarágósabb, deviszont a miénk. És magyar oldalról nézve, ennek végre van íze, nem csak kamu díszletek, mint a szappanoperáinkban és ez az íz valódi magyar íz legalább. Mind a közeg, mind a szereplők szövegei és gondolkodolkodásmódja. Jól esik nézni az ilyet.

Tehát itthoni viszonylatban elég jó. Bár említettem is többieknek, hogy ebben a kategóriában a cseh filmek még ízesebbek, „még magyarabbak”, ha onnan nézzük, azok megint csak ütik, de ne házsártoskodjunk.

Izgatottan megnéztük másnap a következő részt, aztán a következőt és már raktuk volna be a negyediket…

…mikor is a Potplayer kimerevítette az utolsó képkockát és gyanús lett, hogy Szlovákia szerepel rajta.

Rákerestem és kiderült, hogy akkora liszensz az egész, hogy, ha elindítjátok a Horna Dolna és az A mi kis falunk azonos részeit, egyszerre fog történni kb. minden. Eddig tartott a lelkesedésem. RTL-ék és a magyar filmipar megint nem tudott értéket kisajtolni magából, csak a csehszlovák szomszédjáról másolni, de olyan szinten, mint a hírhedt magyar Rémrendes Család volt anno. Grat.

Ha saját ötlet lett volna, szét pontoznám. Így viszont egyet sem adnék rá, 50%-ot csak azért kap, mert elfogadható minőségű remake lett.

Értékelés
2.5

Uzsis állítja magáról, hogy mindig objektíven gondolkozik és mindent figyelembe vesz, nem lehet meggyőzni róla, ha nincs igaza. Szereti a földhöz ragadt, pőre valóságot bemutató, keserédes sorozatokat. Azt a filmet tartja igazán értékesnek, ami vér, robbanás és szex nélkül is képes az embert lekötni.

Vélemény, hozzászólás?