Félig üres (Curb your Enthusiasm) (2000 -) kritika

Sorozatok

A sorozatban ez az öreg faszi alakítja saját magát, a híres forgatókönyvírót, aki a Seinfeldet is készítette. Hát, nem tom’, én sosem hallottam sem róla, sem a sorozatairól. A 8.8-as imdb-t sem tudom hova tenni, nem szokott ennyire felpontozva lenni egy ilyen típusú sorozat, de hát HBO-s, persze, hogy nem szar.

  • Értékelés

Részletek

Ez is a tipikus „awkward” gegekkel operáló uncsi hétköznapok történeteit vászonra vivő sori. A főszereplő házsártos, csúnya és öreg, a sorozatban nincsenek jó nők, akció vagy izgalmas sztori, a cím nehezen megjegyezhető. Ezt szeretem, mikor egy film vagy sorozat, végre nincs teletűzve minden megszokott közönségvonzó elemmel és ilyen hendikep mellett is képes nézettetni magát.

Ami leginkább megfogott, az egy részt a párbeszédek természetessége: az emberi reakciók, mimikák, hosszú néma másodpercek tökéletes átültetése az életből a képernyőre. Más részt a hétköznapok egyszerű zavaró tényezői, cseppet sem tolakodó módon, hanem szinte észrevétlenül tálalva.

Nagyon patent, de csak a stílus kedvelőinek ajánlott.

Értékelés
4

Uzsis állítja magáról, hogy mindig objektíven gondolkozik és mindent figyelembe vesz, nem lehet meggyőzni róla, ha nincs igaza. Szereti a földhöz ragadt, pőre valóságot bemutató, keserédes sorozatokat. Azt a filmet tartja igazán értékesnek, ami vér, robbanás és szex nélkül is képes az embert lekötni.

Vélemény, hozzászólás?