A Világ Múmiái Kiállítás kritika

Kiállítások

Azzal promózzák, hogy a ma technológiájával vizsgálják újra a múmiákat, hogy újra aktualizálják a témát. Nos, ez igaz, de így sem találtak lófaszt sem.

  • Értékelés

Részletek

Az összes múmia mellett kb. a következő leírás található:

  • ismeretlen eredet,
  • ismeretlen kor,
  • ismeretlen személy,
  • halálának oka ismeretlen.

Mondtam is Muffnak, hogy baszki, ha nekünk hót’ parasztoknak kéne elemezni egy múmiát, pont ugyanezekre a konklúziókra jutnánk az ún. szemrevételezés bonyolult eszközével, csak 15 másodperc alatt. Kár ennyit kutatni CT-vel, meg apámfaszával a tisztelt tudós uraknak.

Muff belehallgatott a walky-talkyba is, amit kaptunk, de azt mondta pont úgy mesél a csávó a múmiákról, mikor anno nekünk kellett kiállni felelni töriből, amikor igyekszik az ember rizsázni a semmiről, hogy teljen az idő!

A kiállított tárgyak jelentős része pedig replika. Az egyetlen poén Cleopatra (vagy valamelyik fáraó) fejének teljes rekonstrukciója. Ilyenekből kéne több, nem köcsögökből, meg tálakból, amik 4000 évvel később is pont így néznek ki bármelyikünk anyjának konyhakredencén.

Na, ez a kiállítás. Nem ajánljuk. Az egész semmi más valójában, csak öncélú undorítóskodás.

2/10, mert nem lehetett egyszerű a múmiákat begyűjteni, szállítani, engedélyeztetni.

Értékelés
1

Uzsis állítja magáról, hogy mindig objektíven gondolkozik és mindent figyelembe vesz, nem lehet meggyőzni róla, ha nincs igaza. Szereti a földhöz ragadt, pőre valóságot bemutató, keserédes sorozatokat. Azt a filmet tartja igazán értékesnek, ami vér, robbanás és szex nélkül is képes az embert lekötni.

Vélemény, hozzászólás?