Venom (2018) kritika

Filmek

Gyerekek. Ez nem volt szar. Képregény filmeknél én mindig előre fogom a fejem, hogy mekkora baromság lesz vajon a következő.

  • Szempont
  • Valami 1

Részletek

De muszáj volt megnézni, mert mostanában csak képregény adaptációk mennek a mozikban ráadásul fossá is reklámozzák mindet. Ez a muvi viszont elég pozitív csalódás volt.

A főszereplő a hétköznapi életében szereti a munkáját, de egyben félni is tud és elege lenni, ha valami nem megy. Emberközeli. Ironizál, cinikus akár mással, akár magával kapcsolatban, ha már ennyi maradt neki a világgal szemben. Ő nem játssza el a nagymenőt. Nem is menő, de nem is akar menőzni még a kialakult képességével sem, csak próbál vele megbarátkozni és valahogy elviselni.

A sztori végig izgalmas, bár faszságok vannak benne:

  • a gonosz szörny miért gonosz, a főszereplő szörnye miért nem az annyira?
  • mitől tetszett a szörnynek annyira a főszereplő? Semmi okot nem adott rá.
  • hogy éli túl a végén a gonosz támadását?
  • miért öli meg a gonosz szörnyet, ha a Venomot nem?
  • mi a célja egyáltalán a szörnyeknek? Ember fejet enni? Ennyi?
  • és még sorolhatnám…

Csomó minden nem derül ki. Persze biztos most mondják a buzi rajongók, hogy a képregényből egy rakás dolgot nem vettek át és azért nem tudom, de szarok rá! Kit érdekel, hogy mi volt a képregényben? Ez egy teljes értékű film kéne hogy legyen, amiből, ha kihagynak válaszokat, akkor egy két órás, vázlatos jelenet mixet kapok és nem pedig egy filmet! Ennek önmagában meg kéne állnia a helyét! Ki a faszt érdekel, hogy van képregény is belőle?

Na, mindegy, ez megérne egy külön cikket, hogy leoltsam az adaptációkat – igazából pont azt akartam mondani, hogy a megválaszolatlan miértek sem zavartak, mert a film mindezek nélkül is lekötött, kerek egész volt, kihasználta a játékidőt, nem vitte túlzásba az akciót, látványos volt, poénos és szerethető.

Értékelés
2.17

Pros

ez is

ez is ok

Cons

Ez nem jü

ez se

Uzsis állítja magáról, hogy mindig objektíven gondolkozik és mindent figyelembe vesz, nem lehet meggyőzni róla, ha nincs igaza. Szereti a földhöz ragadt, pőre valóságot bemutató, keserédes sorozatokat. Azt a filmet tartja igazán értékesnek, ami vér, robbanás és szex nélkül is képes az embert lekötni.

Vélemény, hozzászólás?