Circle (2015) kritika

Filmek

Rém egyszerű, alacsony költségvetésű film, egyetlen helyszín. Számomra ez indokolja a viszonylag alacsony pontszámot, mert bár nem világmegváltó film, azért abszolút rendben volt.

  • Értékelés

Részletek

Imdb: 6.0

50-en térnek magukhoz, egy nagy kört alkotva, senki sem tudja hogy kerültek oda, de világossá válik számukra, hogy pár percenként meg kell szavazniuk, hogy ki halljon meg következőnek.
Természetesen mindenki élni akar, úgyhogy megy a tanakodás, hogy miképp szabadulhatnának a helyzetből, kiket válasszanak először, hogy időt nyerjenek, hogyan nyerhetnének többen és kit kéne élve hagyniuk abban az esetben, ha egy maradhat csak a végén.

Néhány ponton bár bugyuta volt a film, de többségében működött a feszültségkeltés, jópofa és elgondolkodtató is egyszerre. Szerintem inkább 7 ponthoz kéne közelíteni a pontozásnak. Akkor is végignéztem volna, ha nem tetszik, mert mégis érdekel, hogy mi lesz a végkifejlet, de ezzel sem volt gond, mert végig lekötött.

(Csak feliratosan elérhető, magyar forgalmazásba nem került.)

Értékelés
3.5

Szennyesnek lehetetlen megfelelni. Amelyik filmnek nincs művészeti értéke egy érdekes és egyedi körítés mellett, az neki fabatkát sem ér. Ha mégis talál olyan alkotást, ami tetszik neki, arra azonnal kapjuk fel a fejünket.

Folytatódik a véleményezés! Valaki még hozzászólt a témához:

  1. Elobb bedobtuk, kurvara jo volt ez a film.

    Mondjuk en kifejezetten szeretem az ilyen egyhelyszineseket, ezekbol igazan kemeny kihozni valami utoset, de amikor sikerul, ott aztan van drama, pattanasig feszulo idegek, komoly dontesek, ketsegbe esett erzelmi reakciok, sokszor igazsagtalan vegkifejlet, de minimum rendesen megtepazott foszereplo.

    Hat, ezek meg voltak itt is, a csattano kar csak, hogy nem volt rendesen elvarrva.

    Szerintem, ami elofordulhat egy ilyen szituacioban, az mind megtortent a vasznon. A szavazasok is megdobbentoen hitelesen alakultak. Kemeny.

Vélemény, hozzászólás?