Guardians of the Galaxy Vol. 2. (A galaxis őrzői vol. 2.) (2017) kritika

Filmek

„Ha ezért fizetnem kellett volna, felvágnám az ereimet.” – mondá faterom a film végén.

  • Értékelés

Részletek

Nos, a filmet nem kell bemutatnom senkinek, mindenki látta az első részt, aki ilyesfajta filmeket megnéz. A szereplőgárda kb. ugyanaz.

Ami a rendezést illeti: szerintem két rendező lehetett, mondom ezt úgy, hogy nem néztem utána. Egy aki komolyan vette és egy baszott nagy troll, akire a vicces jeleneteket bízták. Az utóbbi valamennyire jól végezte a dolgát, az előbbi viszont…. Wtf? Annak a kevés jó poénnak is a nagyját lelőtték az előzetesekben, a többinél meg annyira, de annyira blődségeket hoztak össze, hogy filmnézés közben is az jut az ember eszébe önkéntelenül is, hogy ezt így most miért kellett?! Néha mintha régi rajzfilmet néznék, amiben a prérifarkas felrobban de igazából nem lett semmi baja.

Szóval igen, a film két részre osztható, ami jó és élvezhető, na meg a Wtf-es.

De mielőtt mindenkinek elvenném a kedvét tőle, azért megnézhető, főleg, ha az elsőt szerettük.

Mondjuk nem feltétlen éri meg fizetni érte.

Ja, és igen, az első filmnek a zenéi eléggé betaláltak, mondhatni mindenki szerette őket. Ezt próbálták is meglovagolni a második részben, néha külön felhívva a figyelmet egy-egy számra. De így már kicsit erőltetett volt és a számok sem olyan ütősek.

Értékelés
2.5

Sejk az igazi amerikai nézőt testesíti meg, azok minden negatívumával együtt. Tud röhögni az olcsó poénokon is és ahol kerek csöcsök és minimum fél óra nettó lövöldözés nem várható, azt ő meg sem nézi. Ezek mellett imád kilépni a valóságból, fantasy rajongó.

Vélemény, hozzászólás?