The Prestige (A tökéletes trükk) (2006) kritika

Filmek

Ez is egy bűvészes film, azonban a Szemfényvesztőknél engem sokkal jobban lekötött, több csavar is van a filmben, amik kikövetkeztethetőek ugyan, de nem érzi teljesen biztosnak a néző a film végéig.

  • Értékelés

Részletek

Imdb: 8,5
Rendező: Chritopher Nolan
Főszereplők: 
Hugh Jackman – Robert Angier
Christian Bale – Alfred Bodren

A korai 1900-as évek Londonjában járunk a film kezdő jelenetében Angier halálának szemtanúja lesz Borden, majd a gyilkosság vádjával a halálsoron olvassa Angier naplóját azon tanakodva, hogy mi történt, így ismerhetjük meg a történet előzményeit.

Az alap sztori, hogy mindketten feltörekvő bűvészek, akik kezdetben csak szakmailag, később egy baleset miatt vérre menően rivalizálnak egymással mindenen áttaposnak és van, hogy brutálisan szabotálják egymás munkásságát, továbbá próbálják egymás trükkjét megfejteni, amivel néha már az őrületbe kergetik magukat.

Nekem bejött, mostanában nem nagyon erőlteti meg magát a film ipar, hogy a csavaros sztori vigye a filmet kevés, de jó színészi felhozatallal ezek után, kellemes kikapcsolódást nyújtotta film ellenére a hosszú több, mint 2 órás játék időnek.

Értékelés
4

Muff képes felfedezni azokat a középkategóriás filmeket, amik érthetetlen módon nem futottak be a köztudatba. Hajlandó olyan értően végignézni az összes filmet, hogy később idézni is tud belőlük. Specialitásai a nagyon mély és a szándékosan sekély filmek.

Vélemény, hozzászólás?