Szemfényvesztők 2. (Now You See Me 2) (2016) kritika

Filmek

Előre bocsátanám, hogy filmválasztásunk szempontjából most inkább a kezdés időpontja volt a döntő, mert szokás szerint késve érkeztünk.

 • Értékelés

Részletek

Imdb: 7/10

VIP moziban voltunk, röviden a VIP moziról annyit, hogy jó korán oda kell menj a film előtt, ha be akarsz zabálni, mert úgy van kialakítva a rendszer, hogy azért túlzó dézsmáláshoz alkalmatlan legyen. Előnye, hogy nincs senki a vetítőteremben, valamint kurva kényelmes, minden irányba mozgó, darabonkénti kb. egymillió forintos fotelek várják a nézőket és a sima mozinál viszont csak egy ezressel drágább.

A film. Az első részről csak egy említést tesznek, nem függ vele össze semmilyen szinten. Az előző részhez képest ez annyival más, hogy itt a trükkök bár ugyanúgy faszságok, életszerűtlen számítógép munkák és vágások, de legalább megpróbálják megmagyarázni őket, hogy miért volt lehetséges, persze azért tudod, hogy így sem lehetséges.

Ok. Ennyi tellett, hát ennyi tellett. De az, hogy

 • a történet középpontjában szereplő chipkártyát végül mi a faszért nem adják oda a megrendelőnek?
 • ha meg nem adják oda, akkor ők mi a szart kezdtek vele?
 • ‘Kína Las Vegasában’ hogy futnak véletlenül össze az utcán?
 • mi a szarért mozgatja a szálakat egy kínai család Amerikában, főleg, ha csak egy szimpla vásárlójuk volt a főszereplő faterja, aki el is baszta a mutatványát?
 • vagy szimplán csak, hogy Kínából hogy a faszba kerültek Londonba és miért a sztori közepén a szereplők? (Talán akkor voltam pisálni, mikor ez kiderült. – Nem hiszem.)

események miért történnek, arra nagyon kérlek titeket, kommentben soroljátok a válaszokat!

Szerepel benne Freeman úr (meg az ő fehér megfelelője is és a híres színészek itt kifújtak, talán még Kiss Ramónát véltem felfedezni egy jelenet erejéig, mint érdekesség, annak még utána járok), aki természetesen a végén összefoglalja a dolgokat, de igazából itt sem érzünk katarzist, mert a kép nem áll össze ettől sem, a nyitott kérdések és elvarratlan történetszálak továbbra is maradnak.

Egyedüli pozitívum, hogy hiába faszság, -mint az előző résznek is- van egy kis kedves hangulata és 2-3 poénon még én is felröhögtem. Ennek ellenére jó nagy kalap szar.

Értékelés
1.5

Uzsis állítja magáról, hogy mindig objektíven gondolkozik és mindent figyelembe vesz, nem lehet meggyőzni róla, ha nincs igaza. Szereti a földhöz ragadt, pőre valóságot bemutató, keserédes sorozatokat. Azt a filmet tartja igazán értékesnek, ami vér, robbanás és szex nélkül is képes az embert lekötni.

Folytatódik a véleményezés! Érkeztek még hozzászólások a témához:

 1. A filmet nem kommentálnám, mert az első rész után fegyverrel se tudnának rákényszeríteni, de én tegnap úgy néztem, hogy a VIP jegyár több, mint 4000 forint.
  Szóval inkább 2500-zal drágább a simánál, és az sem biztos, hogy mindig kevesen vannak, mert mikor a foglalásnál jártam, már csak az első sorba volt hely. Itt is csak attól függ inkább, hogy kifutó filmről van-e szó.
  A 7/10-et nagyon sokkallom látatlanban is, akkor az első részhez képes vagy 5 ponttal kellett javulnia.

  1. Kalkulald hozza a kukit meg az uditot es rajossz, hogy egy ezres a kulonbseg.

   Foglalasnal mi is csak oldalra kaptunk helyet, de helyszinen mar osszesen csak 8-an voltunk, gondolom mindig csak foglalnak es nem mennek el, ezert tunik ugy, hogy baromi sokan jarnak.

  2. Erre nem gondoltam, mondjuk a legjobb még mindig az, ha otthonról csomagolsz szendvicset.
   Persze én is kipróbálnám a VIP termet valamikor.

Vélemény, hozzászólás?