Kábszer (Dope) (2015) kritika

Filmek

Nem volt előismeretem a filmről, nem célzottan töltöttem le, csak megtetszett, hogy imdb 7.3 az értékelés és emelett vígjáték, bűnügyi és dráma címkék voltak felsorolva nCore-on.

  • Értékelés

Részletek

Imdb: 7.3

Szeretem a kevert műfajokat, főleg a dramedyket, itt viszont kicsit zavaró volt a légkör számomra. Vígjátéknak és igazi drámának is kevés volt kicsit, inkább valami feelgood szerű egyveleg lett a vége.

A története annyi, hogy van három feka barát a gettóban, akik kivételesen jó gyerekek, de véletlen mégis drogügyletbe keverednek, amiből próbálnak kimászni.

Állandó motívum a srácok 90-es évek rapvilága iránti rajongása, és a film is kissé mintha 90-es évekbeli lenne, az RTL Klub ilyesmi filmeket játszott a tévében 10-15 évvel ezelőtt. Ez akár erénye is lehetne, ha jó hangulatfilmet szerettek volna gyártani, de kicsit szembeköpi magát a bitcoin használattal meg a beleerőltetett hashtagelős drogterjesztéssel. De lehet ez csak engem zavart.

Összességében nem rossz film, de nehéz ajánlani, mivel egyik műfajba sem illik be igazán, nem lehet tudni kinek tetszene igazán. Ha kemény filmet akarsz telepi fekákról, akkor egyenesen rossz választás ez a darab.
Ha nincs más hétvégére, akkor töltsétek nyugodtan, nem fog teljesen lekötni, de több részletben meg lehet nézni.

Értékelés
2.5

Szennyesnek lehetetlen megfelelni. Amelyik filmnek nincs művészeti értéke egy érdekes és egyedi körítés mellett, az neki fabatkát sem ér. Ha mégis talál olyan alkotást, ami tetszik neki, arra azonnal kapjuk fel a fejünket.

Vélemény, hozzászólás?