Liza a rókatündér (2015) kritika

Filmek

Tipikusan az a magyar film, amit kár volt leforgatni, nem is értettem hogy jön a mi kultúránkhoz ilyen ázsiai buzisággal átitatott „alkotás”.

  • Értékelés

Részletek

Imdb: 8.0 (WTF?)

A legelején még úgy bohókás volt a japán táncdalénekes szellem megjelenése, de aztán kínos és értelmetlen volt a szereplése. Ez a kínosság végig jellemzi a filmet, nem értettem, hogy mit akar. Gondolom szórakoztatni, mert mondanivalója nincs, csak ez nem jön össze.

És röviden se írnám le a történetet, csak kapja be az összes netes újságíró, aki erről jót írt, biztos jó fizetéskiegészítést kaptak érte.

Mindenkinek ajánlom, hogy elkerülje, BOTRÁNY. Remélem állami támogatást nem látott a készítő, bár az ilyen szaroknál mindig sanszos, hogy mégis.

Értékelés
0.5

Szennyesnek lehetetlen megfelelni. Amelyik filmnek nincs művészeti értéke egy érdekes és egyedi körítés mellett, az neki fabatkát sem ér. Ha mégis talál olyan alkotást, ami tetszik neki, arra azonnal kapjuk fel a fejünket.

Folytatódik a véleményezés! Valaki még hozzászólt a témához:

  1. Múlthéten néztem meg a filmet, pedig Szennyes beszámolója engem is eltántorított attól, hogy megnézzem, de nekem mondhatni tetszett (nem csak Purt Kata orbitális dudái miatt).

    Örültem, hogy végre nem valami erőltetett szar akciófilmet akartak csinálni, amihez sem anyagi hátterünk sem tehetsége nincsen a magyar filmiparnak.

    Ez a film egy kis kreatív vígjáték akar lenni (a mondani valója annyi, hogy majd jön az igazi szerelem bla bla), a főszereplő kicsit furcsa, de aranyos karakter Balsai Mónika jól alakítja a szerepet. A japán szellem értelme annyi, hogy féltékeny a csajra és megöl mindenkit a filmben, aki szemet vet rá.

    Tetszett, mert igyekeztek valami egyedit csinálni, amitől nem is dobtam hátast, de elvoltam vele, igen volt benne néhány arcpirítóan kínos jelenet, de nem húzta le az egészet, az animációs részek nem lettek rém gagyik, normál B kategóriás technika. Örülnék, ha a jövőben a magyar filmesek hagynák Hollywood majmolását és inkább egyedi ötletekkel foglalkoznának szerintem emiatt hype-olták a kritikusok és támogatom én is a filmet, mert ezen az úton kéne maradni, hogy a jövőben olyan gyöngyszemeket alkosson a magyar filmipar, mint anno a Kontroll.

Vélemény, hozzászólás?