A Hangya (Ant-Man) (2015) kritika

Filmek

A Hangya nem az a szuperhős, akit gyerekként menőnek gondoltam, főként, mert a trailerig azt se tudtam, hogy van ilyen. Elég tré, mivel túl sok fantázia nincs egy zsugorodni képes emberben.

  • Értékelés

Részletek

Imdb: 7.6

Ezt a koncepciót a Drágám a kölykök összementekben még bírtam, de egy eltaposható szuperhős nem cool. Én tuti nem varrattam volna anyámmal hangyás farsangi jelmezt.

Nagyjából ez a baj a filmmel is, hogy a főhős nem menő, de nem is elég béna, hogy elnyerje a szánalmunkat. Semlegesek maradunk vele szemben, nem tudja fokozni az izgalmat. Ha legalább megmagyaráznák, hogy miért is csak a Hangya képes a feladatra, ami annyi, hogy megakadályozni, hogy piacra kerüljön a zsugorító ruha, akkor talán több értelme lenne.

Meg még olyan filmet se láttam, ahol a főgonosz nem egy balul elsült projekt eredménye, hanem mindvégig tudják, hogy mire készül, de ennek ellenére hagyják, hogy szépen elkészüljön a munkával.

Na mindegy, legalább nem egész nagyvárosokat rombolnak le a filmben, de még csak kisebbeket sem.

Összességéban annyira nem volt szar, mint a fenti sorokból tűnik, csak nem volt valami jó sem. Egyszer nézhető, bár hozzátenném, hogy ilyen ritka szar mellékszereplő felhozatallal és alakítással „A” kategóriás filmben nem tudom mikor találkoztam utoljára. A főszereplő szegény meg egymaga nem tudott mit kihozni ebből, ő is elég halvány volt, pedig remek színész valójában.

Értékelés
2.5

Szennyesnek lehetetlen megfelelni. Amelyik filmnek nincs művészeti értéke egy érdekes és egyedi körítés mellett, az neki fabatkát sem ér. Ha mégis talál olyan alkotást, ami tetszik neki, arra azonnal kapjuk fel a fejünket.

Vélemény, hozzászólás?