Kung Fury (2015) kritika

Filmek

Attól félek, hogy a tüsszentő pandát próbálom meg újként eladni, mert kizártnak tartom, hogy ez a 30 perces rövidfilm ne legyen internetes szenzáció egy ideje. Kezdve a remek DAVID HASSELHOFF nótával, ami a film kedvéért készült.

  • Értékelés

Részletek

Igazából ez a videoklip beszédesebb, mint amit én tudnék írni, de a lényeg, hogy egy nyolcvanas éveket mintázó akciófilm (háttérinfóként megtudtam, hogy egy Kickstarter projektből született), kort idéző képminőséggel, zenékkel stb., EGY ZSARURÓL, AKIBE BELECSAP A VILLÁM ÉS MEGMARJA EGY KOBRA, MIÁLTAL KUNG FU MESTERRÉ VÁLIK.

Röviden egy trashfilm, de szerintem kimondottan intelligens féle.

Össze sem hasonlítható a hasonló ötleten alapuló Expendables-filmekkel, itt nincsenek kiöregedett mozihősök, Hasselhoff bácsinak is csak egy jellegtelen cameo jutott. Nem kell felkiáltanunk a meglepődöttségtől, mikor felbukkan gyermekkorunk Michael Knightja, hiszen ez a film nem egykor felkapott sztárok farvizén evickél.

Egy ilyen filmnél egyetlen félnivaló akadhat, hogy túlzottan agyzsibbasztóvá válik, viszont szerencsére a fél órás időtartam pont nem lépi át a határt. Ha másfél órás lett volna, akkor csak a tökösebbeknek ajánlanám, mint Ámokfutó, de ennyit mindenki kibír feszengés nélkül.

Ez csak néhány gyors gondolat volt a filmről, de ezek miatt is úgy gondolom, hogy KÖTELEZŐ MŰALKOTÁS.

Igazi gyöngyszem gyors, NapiKritika stábos filmösszeruccanáshoz, de például az erre vevőknek egymagában is mulattató lehet, ha félrészegen ezt indítja el Family Guy helyett, főleg hogy Adolf Hitler is felbukkan benne.

Értékelés
5

Szennyesnek lehetetlen megfelelni. Amelyik filmnek nincs művészeti értéke egy érdekes és egyedi körítés mellett, az neki fabatkát sem ér. Ha mégis talál olyan alkotást, ami tetszik neki, arra azonnal kapjuk fel a fejünket.

Vélemény, hozzászólás?