A túlélő (Lone Survivor) (2013) kritika

Filmek

Film, korunk amerikai háborús “hőséről”. Azt gondolom, általánosságban elmondható, hogy Amerika tekintetében a háborús alkotások a filmipar rákfenéi.

  • Értékelés

Részletek

Ennek ellenére sosem előítéletekkel megyek neki az ilyen témájú moziknak, mert időnként tudnak mérsékelt hangvételű produkciókat is gyártani, ebből a szempontból az elmúlt év Furyja (A harag) még az ingerküszöbömön belül volt, sőt még élvezetesnek is találtam.

Jelen bejegyzéssel érintett filmről azonban ez már kevésbé mondható el, tipikus AMERIKAI ÖNTÖMJÉNEZÉS.

A sztori, hogy a túlélő menekül a harcban. Kevéssé okoz erekciót a hamburgerzabáló átlagpolgárnak, mert kissé burkoltabban ajnározza az amcsi mozinéző lelkeket, sőt még valamelyest az ellenséget is embernek próbálja bemutatni.

Némi pozitívum, hogy volt egy sztori, amiből filmet lehetett készíteni, illetve a golyózáporok többsége is reálisan hatott, ezért egyszer nézősként nem ad okot túl sok megbánásra.

Értékelés
1.5

Szennyesnek lehetetlen megfelelni. Amelyik filmnek nincs művészeti értéke egy érdekes és egyedi körítés mellett, az neki fabatkát sem ér. Ha mégis talál olyan alkotást, ami tetszik neki, arra azonnal kapjuk fel a fejünket.

Vélemény, hozzászólás?