Mad Max – A harag útja (Mad Max – Fury Road) (2015) kritika

Filmek

Nem láttam egy korábbi Mad Max filmet sem, de ez a trailer annyira meggyőző volt, meg Tom Hardy amúgy is jó filmeket szokott hozni, hogy nem volt kérdés a mozi, még úgy sem, hogy családdal kellett menni.

  • Értékelés

Summary

Az alaphelyzet elvileg a korábbi részekben se volt másként, minthogy az elvadult jövőben a víz és az üzemanyag a legnagyobb kincs, zsarnokok uralkodnak, megy a rabszolgamunka ezerrel.

Ebben a részben végre a nők is megtalálják a helyüket, tenyészállatként tartják őket, meg a cucliért, fejik őket, mint a teheneket. És pontosan arról szól a film, hogy a legdögösebb anyakocák szöknek a rémuralomból, Mad Maxxel meg csak összehozza őket menekülés.
Másról nem is szól a film amúgy csak egy jó két órás hajsza, de ATOM JÓ.

Ez az egész lefestett környezet, a kibaszott jól eltalált zenével, a lángnyelveket vető metálos figurával (csekkoljátok az előzetest), üresjáratok nélkül végre egy olyan fantáziavilág, ami nem kellemetlen, cikis vagy buzis mint az Avatár, hanem eldurvult és tesztoszteronszagú.

Nyilván azért eszembe jutott, hogy mivel kurvára nincs sztori, csak a menekülés, így aki gép vagy kistévé elé ül le, az másképp éli meg, de éppen ezért is kötelező moziélménynek tartom.

Tipikus elsőrandis film, önfeledten lehet nevetgélni a fejősállat asszonyokon és meghitten fitymát csattogtatni a hot rod gépsárkányokra.

Minimum 9/10-es az eddigi idei mozitermést tekintve.

Értékelés
4.5

Szennyesnek lehetetlen megfelelni. Amelyik filmnek nincs művészeti értéke egy érdekes és egyedi körítés mellett, az neki fabatkát sem ér. Ha mégis talál olyan alkotást, ami tetszik neki, arra azonnal kapjuk fel a fejünket.

Vélemény, hozzászólás?