Bosszúállók: Ultron kora (Avengers: Age of Ultron) 2015 kritika

Filmek

Nyilván olyan film, amiről fölösleges írni, mert senki sem vacillál, hogy megnézze-e. Akit érdekel, az úgyis megnézi vagy már látta is, akit meg nem, azt úgyse lehetne meggyőzni.

  • Értékelés

Részletek

Mondjuk nem is akarok senkit meggyőzni, mert ez a film elég szánalmasra sikeredett. Még az első részt is alul tudta múlni, nyilván ez várható volt, hiszen muszáj volt még több szereplőt behozni, aztán még picikét erőszakoljunk bele romantikus szálat is a nagy káoszba, ami az egész filmet jellemzi.

Sztori a szokásos: jön egy méretes ellenség, akik ellen a jóknak csak akkor van esélyük, ha együttműködnek. Jön egy adag kilátástalan helyzet, aztán hipp-hopp random megoldás és győzelem.

Közben meg egész Szovókiát meg pár amerikai városrészt földig rombolnak, de ez senkit sem izgat, sőt szokás szerint egyetlen áldozatot sem látunk ténylegesen meghalni, azazhogy majdnem.

De még mikor végre rá is szánták magukat a forgatókönyvírók, hogy ebben a katasztrófafilmben valakit kinyírjanak, akkor sem állunk meg egy pillanatra sem, mert kapkod az egész film, túl sok a szereplő, egyik karakter sem kapja meg a maga valódi részét, csak inkább kötelező snitteket, hogy mindenki felbukkanjon, mintha valami iskolai tablófotózás lenne.

Hangsúlytalan gyermekmese, ami nem meri átlépni, nem lépheti át a képregény alkotta korlátokat, pedig szerintem csak valami ilyesmi dobhatná fel.

5/10

Értékelés
2.5

Szennyesnek lehetetlen megfelelni. Amelyik filmnek nincs művészeti értéke egy érdekes és egyedi körítés mellett, az neki fabatkát sem ér. Ha mégis talál olyan alkotást, ami tetszik neki, arra azonnal kapjuk fel a fejünket.

Folytatódik a véleményezés! Érkeztek még hozzászólások a témához:

  1. Egyetértek…. Ja és hozzátenném, hogy alig akad benne 3d elem….Egyáltalán nem éri meg az imax 3d-t de még egy sima mozit sem igen….Nézzétek meg otthon mikor már kijött ha még nem basztatok rá….

Vélemény, hozzászólás?