Isten városa (Cidade de Deus) (2002) kritika

Filmek

A minap láttam másodjára ezt a filmet, még mindig bejön, nem hiszem, hogy sokan ismernétek, de egyszer mindenképpen meg kell nézni.

  • Értékelés

Részletek

Imdb: 8.7
Port: 9.2

A sztori Rio de Janeiro egyik nyomor negyedét, Isten városát mutatja be a ’60-as évek végétől a ’80-as évek elejéig. A történetet „Rakéta” a történet pozitív szereplőjének narrálásában követhetjük végig gyerekkorától, aki a fotózásban látja a kiutat a nyomorból, míg a másik főszereplő „Kis Kocka/Kis Zé” piti tolvajból a város drogbárójává küzdi fel magát.

Ez egy brutális gengszter film, de nem a csonkítások vagy a fröcsögő vér miatt, hanem a halál mindennapi jelenlétében a kisváros életében, ez nem egy maffia film, ahol öltönyös fickók támadnak magán hadsereggel, hanem a csóró gettóban „toborzott” -javarészt gyerekekből összeállt- bandák irtják egymást.

Számomra a történet vezetés nagyon tetszett, a több szálon futó cselekmény, a kisebb-nagyobb mellékszálak végett, amik teljesen bele illenek a képbe. Nem erőltetett, inkább reálisan mutatja a brazil valóságot (ez a vb-nél eléggé érezhető volt)!

Értékelés
4.5

Muff képes felfedezni azokat a középkategóriás filmeket, amik érthetetlen módon nem futottak be a köztudatba. Hajlandó olyan értően végignézni az összes filmet, hogy később idézni is tud belőlük. Specialitásai a nagyon mély és a szándékosan sekély filmek.

Vélemény, hozzászólás?