Túlélők viadala (Snowpiercer) (2013) kritika

Filmek

Először is, feliratos, mert itthon még nem mutatták be, valószínűleg nem is kerül mozikba. De már jó minőségben elérhető biztonsági másolat a torrent oldalakon.

  • Értékelés

Részletek

Ez tipikusan az a film, ami leköt és ellazít, szerintem. Nem kell agyalni a történéseken, de nincsenek is benne oltári faszságok. A történetről: adott a túlmelegedett Föld, amit az emberiség túlhűt… Így mindenki meghal, kivéve egy vonat utasait. Ott viszont lázadás tör ki az elnyomottak között. Ezt mutatja be a film. Van némi csavar is benne. Jutalomképpen a végignézésért egy nagy adag önirónia, illetve emberiség kritika.

Ajánlom legfőképp azoknak, akiket amúgy érdekel ez a filmkategória.

Az Imdb-n és a Porton is 7 pontos és szerintem is annyit érdemel. Kis költségvetése ellenére jó az animációs látványvilág, és pár nevesebb színész is szerepet kapott benne.

Értékelés
3.5

Sejk az igazi amerikai nézőt testesíti meg, azok minden negatívumával együtt. Tud röhögni az olcsó poénokon is és ahol kerek csöcsök és minimum fél óra nettó lövöldözés nem várható, azt ő meg sem nézi. Ezek mellett imád kilépni a valóságból, fantasy rajongó.

Folytatódik a véleményezés! Érkeztek még hozzászólások a témához:

    1. azt nem mondanám, hogy épp csak megjelenik, másodlagos főszereplő van kb 15perc jelenete szétosztve a filmben

Vélemény, hozzászólás?