Superbad, avagy miért ciki a szex? (Superbad) (2007) kritika

Filmek

Michael Cera filmjeimet folytatva, végre végig tudtam nézni a Superbad-et. Sztori, hogy a két srácot is elhívják a csajok egy uccsó nagy gimis házibuliba végre, de nekik kell hozniuk a piát. Ez kisebb-nagyobb bonyodalmakhoz vezet, és nem lövök le nagy csattanót, hogy a végén persze minden jóra fordul. A filmet két részre tudnám osztani: a 45. perc előtti és utáni részre.

  • Értékelés

Részletek

Szóval az első háromnegyed óra tipikusan az én kedvencem. Szokásos Cera stílus, sok oltogatással, utána viszont elkezd a film nyögve nyelni és alig akar történni valami. Nyugodtan kikapcsolható, esetleg áttekerhető még az utolsó negyed órára. Nem is értem miért majd’ kétórás a film, mert a közepe semmit nem ad. A 7.7-es imdb-t túlzónak tartom.

Értékelés
3

Uzsis állítja magáról, hogy mindig objektíven gondolkozik és mindent figyelembe vesz, nem lehet meggyőzni róla, ha nincs igaza. Szereti a földhöz ragadt, pőre valóságot bemutató, keserédes sorozatokat. Azt a filmet tartja igazán értékesnek, ami vér, robbanás és szex nélkül is képes az embert lekötni.

Vélemény, hozzászólás?