Where the Wild Things Are (2009)

Ahol a vadak várnak / Where the Wild Things Are (2009)

Filmek

Elég nehezen találtam róla bármit is, de amit sikerült megtudnom, hogy úgy promótálták anno, hogy a világ egyik legnépszerűbb könyvéből készült adaptáció, amin azért csodálkozhatunk, mert hogy, hogy nem, soha nem jelent meg magyarul, pedig állítólag a világ számtalan országában klasszikusnak számít és gyermekek milliói nőttek fel rajta. A képeskönyv egyébként mindössze 27 oldalas és alig pár sor szöveget tartalmaz, ezt próbálták meg 1 óra 40 percre bővíteni a film készítői.

  • Értékelés

Részletek

A történet: tízéves kisfiú, aki egy este farkasjelmezben rosszalkodik és összeveszik az anyjával. Elszalad otthonról, majd képzeletében ellátogat a Vadak földjére, ahol nagy szőrős lények a királyukká fogadják őt.

Túl nagy fordulatokra nem kell számítani (azaz ebben nincsenek is fordulatok, vagy én nem is tudom), én nem is értem, hogy lehetett egy ilyen semmit mondó történet világhírű, de vannak ennél idiótább mesék bőven.

Ennek ellenére kedves, de lehetetlen karakterekkel és helyszínekkel dolgozó film, kicsit elvarázsolja az embert, de olyan letargikus is, bár nincsenek gonosz szereplők. Egy nagyon kis egyszerű dráma, semmi komoly gondolattal. A gyermekkor, a legkisebb testvérnek való lét, az anyai szeretet, a képzelet világa jellemzik a filmet, nagyon jó kis cucc bealvásra, mert nincs benne állandó üvöltözés, hangoskodás, lövöldözés, pörgős párbeszédek…

Aki tud hasonlót, szóljon.

Bocsánat, még egy gondolat kimaradt, ami nagyon tetszett a filmben: az első 10 perc minden egyes mozzanata később valamilyen formában megjelent az álomvilágban is. Nagyon kreatív. És a kissrác viselkedése is tiszta jó, nem azt érezni, hogy izzadnak a szövegírók, hogy gyermeki, de ötletes szövegeket adjanak a szájába. Valósághűen irányítja az álomvilágot. 🙂

Imdb: 6.8

Értékelés
5

Uzsis állítja magáról, hogy mindig objektíven gondolkozik és mindent figyelembe vesz, nem lehet meggyőzni róla, ha nincs igaza. Szereti a földhöz ragadt, pőre valóságot bemutató, keserédes sorozatokat. Azt a filmet tartja igazán értékesnek, ami vér, robbanás és szex nélkül is képes az embert lekötni.

Folytatódik a véleményezés! Valaki még hozzászólt a témához:

Vélemény, hozzászólás?